Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo pentru ultima zi de iarnă: Cum va fi vremea în februarie

© Sputnik / Rodion ProcaНе успевают убирать снег даже в центре Кишинева.
Не успевают убирать снег даже в центре Кишинева. - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii vin cu o surpriză de proporții - vezi cum va fi vremea în ultima lună de iarnă

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Meteorologii anunță și pentru ziua de miercuri temperaturi destul de ridicate. Valorile termice maxime vor oscila în țară între +5..+7 grade Celsius.

După o perioadă în care țara noastră a fost sub influența unui curent de aer polar, astfel că o bună perioadă am avut parte de geruri puternice, de câteva zile ne bucurăm deja de o vreme aproape de primăvară, chiar dacă temperaturile nocturne mai rămân ușor negative.

Această tendință de încălzire se va păstra și în primele zile ale lunii februarie. Astfel, potrivit meteorologilor moldoveni, pe parcursul zilelor de 1 și 2 februarie temperaturile vor fi neobișnuit de ridicate. Maximele termice vor oscila între +8 și +10 grade, ceea ce este peste limita valorilor normale pentru această perioadă a anului.

Жители города Кишинева гуляют на молдавском празднике встречи зимы - Плугушоре - Sputnik Moldova
Societate
Iarnă adevărată la Chișinău: Imagini din alt secol

Și temperaturile nocturne vor fi în creștere. Ultima lună de iarnă va debuta cu cer variabil, fără precipitații.

În următoarele zile însă vremea se va răci ușor, astfel că până la sfârșitul acestei săptămâni ziua s-ar putea înregistra și temperaturi negative, de —2..-1 grad Celsius, iar valorile maxime nu vor depăși +2..+3 grade.

Începând cu 2 februarie, sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Și meteorologii români au făcut o estimare meteorologică pentru lunile februarie, apreciind că valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit.

În schimb, precipitațiile vor fi mai abundente și vor înregistra o valoare ceva mai ridicată decât media multianuală lunară pentru februarie.

Fluxul de știri
0