Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vrancea, zguduită de două cutremure în această dimineaţă. Unul - însemnat

© Science Photo LibrarySeismograph
Seismograph - Sputnik Moldova
Abonare
Două cutremure de adâncime au zguduit România în această dimineață, fiind fixate de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

CHIŞINĂU, 3 feb — Sputnik. Două cutremure, cu magnitudini de 3,4 și 2,6 grade pe scara Richter au fost înregistrate de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului în dimineața zilei de astăzi, în județul Buzău, România, zona seismică Vrancea.

Primul a fost de o intensitate mai mare, de 3,4 grade, și s-a produs la ora 03:00:26, la adâncimea de 124.4km. Cutremurul a fost localizat în apropierea oraşelor Nehoiu (14km), Covasna (44km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (49km), Vălenii de Munte (51km), transmite INFP.ro.

Seismograph - Sputnik Moldova
Ce prevestesc cutremurele de mică intensitate din România: O spun experții

Al doilea a avut o intensitate mai mică, de 2,6 grade, și s-a produs la ora 08:50:12 la adâncimea de 95.7km. Cel din urmă a fost localizat în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (30km), Buzău (44km), Mizil (50km), Râmnicu Sărat (55km), Covasna (56km).

Menţionăm că în judeţul Buzău au fost înregistrate mai multe cutremure în ultima perioadă, inclusiv însemnate. Astfel, pe 28 ianuarie, aici au avut loc două cutremure — unul de 3,3 grade pe Richter, iar altul a avut o intensitate de 2,7. Pe 27 ianuarie a fost înregistrat un cutremur cu magnitudine mai mare, de 3,5 grade, la o adâncime de 91,2 kilometri. Alte două cutremure s-au produs pe 26 ianuarie, de 3 și, respectiv, 3,1 grade pe Richter.

 

 

© Photo : infp.roCutremur în Vrancea
Cutremur în Vrancea - Sputnik Moldova
Cutremur în Vrancea

 

Fluxul de știri
0