Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum au juns moldovencele să se prostitueze în Turcia: "Afacere" pe picior mare

© AFP 2022 / JOHN MACDOUGALLBordel
Bordel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Filieră internațională de racolare și "livrare" a tinerelor din Moldova pentru bordelurile din Turcia - cine era capul grupării

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. O moldoveancă este bănită că ar fi determinat mai multe tinere să practice prostituția, organizând plecarea acestora în Turcia prin intermediul unei scheme infracționale bine puse la punct.

Astfel, patru cetățeni ai Republicii Moldova și Turciei, cu vârste cuprinse între 29 — 35 de ani, ar fi convins mai multe tinere moldovence să presteze serviciilor sexuale în orașul Antalya. Gruparea au fost filată de ofițerii de investigații speciale și urmărire penală ai Poliției de Frontieră, în cadrul cercetărilor întreprinse sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău.

Bordel - Sputnik Moldova
Societate
În cluburile de noapte din Capitală găsești de toate, inclusiv prostituate

Pentru ca tinerele din Moldova să ajungă la destinație, bănuiții operau prin intermediul unei scheme infracționale bine organizate. Aceștia perfectau actele de călătorie și procurau biletele spre Turcia din Federația Rusă, pentru a camufla scopul real al călătoriei tinerelor.

În urma măsurilor speciale de investigații desfășurate pe o cauză penală inițiată acum 4 luni, polițiștii de frontieră au reținut principala suspectă din cadrul grupării internaționale, care s-a dovedit a fi o tânără de 29 de ani, originară din raionul Drochia.

"Conform informațiilor deținute, bănuita selecta fete cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din localitățile rurale și cu o situație materială precară, pentru prestarea serviciilor de prostituție peste hotare", informează poliția de frontieră.

În timpul unor percheziții inopinate la apartamentul închiriat de suspectă, angajații Poliției de Frontieră au găsit trei tinere care dețineau asupra lor pașapoarte și există bănuială că ele ar fi potențiale victime a prostituției.

Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de investigații speciale și urmărire penală ai Poliției de Frontieră, fiind întreprinse toate măsurile necesare pentru identificarea altor persoane, care au căzut pradă acestei ilegalități. Totodată, investigațiile se fac și în cazul membrilor grupării, în vederea atragerii lor la răspundere penală.

Fluxul de știri
0