Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pleacă sau nu din funcție președintele Curții Constituționale. Ce spune CC

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Presa de la Chișinău scrie că Tudor Panțâru și-a dat demisia din funcția de președinte al Curții Constituționale, agenția Sputnik Moldova a reușit să obțină o informație oficială de la această instituție.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Președintele Curții Constituționale, Tudor Panțâru, și-a dat demisia. Despre aceasta scrie presa de la Chișinău fără ca să facă referire la surse oficiale. 

Agenția de știri Sputnik-Moldova a încercat să afle din prima sursă dacă informația este corectă. Reporterul Agenției a reușit să ia legătura telefonică cu unul dintre judecătorii Curții Constituționale — Veaceslav Zaporojan pentru a afla dacă știrea despre demisia lui Panțâru este veridică. 

Конституционный суд Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
În Moldova este prevăzută reforma Curții Constituționale

Magistratul a refuzat să ne ofere informații și ne-a îndemnat să luăm legătura cu Secretariatul Curții Constituționale pentru a afla detalii. Responsabilii de la Serviciul de presă al CC cu care a discutat reporterul Sputnik Moldova nu au confirmat, dar nici nu au infirmat faptul că Tudor Panțâru și-ar fi dat demisia.  Aceștia ne-au declarat că ”toate informațiile oficiale ale CC sunt pe site-ul instituției”. 

”În cazul în care președintele Curții Constituționale își va da demisia se va emite un comunicat de presă, care va fi publicat pe site-ul oficial al CC”, au declarat responsabilii de la Curte. 

Tudor Panțâru a fost ales judecător la Curtea Constituţională în  februarie 2013, pe un mandat de 6 ani.

La 12 mai 2017, Panțâru a fost ales președinte al Curții Constituționale. Mandatul președintelui CC este de trei ani.

Fluxul de știri
0