Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova este prevăzută reforma Curții Constituționale

© Sputnik / Мирослав РотарьКонституционный суд Молдовы
Конституционный суд Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Republicii Moldova a declarat că printre prioritățile Cabinetului de Miniștri pe anul 2018 se află reforma Curții Constituționale și instituției avocaturii

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. Guvernul preconizează să realizeze în 2018 reformarea cadrelor în domeniul justiției, avocaturii, precum și reforma Curții Constituționale, a declarat joi premierul Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă, prezentând un raportul cu privire la cei doi ani de activitate a executivului.

„Și nu în ultimul rând, în 2018 vom face reforma instituției avocaturii și Curții Constituționale. Vrem ca toți cetățenii să fie egali în fața legii și ca fiecare să se simtă în siguranță. Ne-am propus să restabilim încrederea oamenilor în sistemul de justiție", a spus Filip.

Prim-ministrul a menționat că este vorba de reformarea cadrelor din justiție, evaluarea integrității tuturor judecătorilor, restructurarea sistemului judiciar.

Premierul a subliniat că mecanismele de responsabilizare a judecătorilor trebuie consolidate astfel încât nu doar să fie curățat sistemul, ci să nu fie admisă pătrunderea unor judecători dubioși în sistem. De asemenea este importantă consolidarea independenței sistemului judiciar.

Potrivit lui Filip, o altă prioritate a activității Guvernului va fi combaterea corupției.

Fluxul de știri
0