Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce Ministerul de Finanțe al SUA îl atacă pe Donald Trump

© REUTERS / Yuri GripasПрезидент США Дональд Трамп, фото из архива
Президент США Дональд Трамп, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a comentat „Raportul Kremlin” al Ministerului de Finanțe al SUA subliniind, că răfuielile politice interne lovesc, în primul rând, în șeful Casei Albe.

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Autorii „Raportului Kremlin" al Ministerului de Finanțe al SUA lovesc, în primul rând, în președintele american, Donald Trump, a declarat actualul președinte al Federației Ruse, Vladimir Putin, care intenționează că candideze pentru următorul mandat, transmite RIA Novosti.

Ministerul de Finanțe al SUA a publicat în noaptea de luni spre marți „lista Kremlinului", care conține aproape toată conducerea Federației Ruse și mari oameni de afaceri: în total peste 200 de persoane. Lista a fost întocmită în conformitate cu legea „Cu privire la contracararea adversarilor Americii prin intermediul sancțiunilor", adoptată în SUA în vara anului 2017.

Nu este prevăzută introducerea unor sancțiuni împotriva persoanelor menționate, însă se subînțelege că pe viitor pot fi aplicate împotriva lor măsuri coercitive din partea SUA.

„Cei care procedează astfel se ocupă în fond de politica lor internă. Ei îl atacă pe președintele ales. Atât timp cât bugetul nu a fost aprobat și nu a fost introdusă încă finanțarea provizorie, președintele nu a putut nici măcar să zboare cu avionul de serviciu la Forumul Economic Mondial din Elveția", a spus Putin la întâlnirea cu persoanele sale de încredere.

View of the Moscow Kremlin - Sputnik Moldova
Medvedev și Lavrov, ținte ale noilor sancțiuni SUA: Cum comentează Kremlinul

Acesta a subliniat că în SUA, în prezent au loc dispute cu șeful statului nu numai în probleme de ordin intern, ci și în cele ce țin de tematica internațională.

„Referindu-se la așa-zisa ingerință în alegerile din Statele Unite, ei distrug definitiv relațiile ruso-americane", a adăugat Putin.

Anterior, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a declarat că întâlnirea președintelui Rusiei în calitate de candidat la alegerile prezidențiale cu persoanele sale de încredere va avea loc în afara orelor de lucru.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a numit „Raportul Kremlin" drept un „act neprietenos", care va dăuna relațiilor Rusiei cu SUA în general. Potrivit lui Putin, Moscova nu este interesată să înceteze relațiile cu Washingtonul, nici să se abțină de la pașii de răspuns după publicarea listei, și va urmări evoluția situației. Șeful statului a menționat totodată că în acest context Rusia trebuie să se ocupe, în primul rând, de problemele interne, ținând cont de zicala „câinii latră, iar caravana trece".

Fluxul de știri
0