Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Confirmat: Curtea Constituțională va avea un nou președinte

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională a Republicii Moldova va avea un nou președinte

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Curtea Constituțională informează că Tudor Panțîru a demisionat din proprie iniţiativă, din motive personale din funcția de președinte și judecător al Curții Constituționale. Cererea a fost depusă de către magistrat în temeiul Legii cu privire la Curtea Constituțională.

Конституционный суд - Sputnik Moldova
Politică
Pleacă sau nu din funcție președintele Curții Constituționale. Ce spune CC

”Începând cu data de 1 februarie 2018, până la alegerea noului președinte al Curții, în temeiul articolului 7 alin. (5) din Legea cu privire la Curtea Constituțională, funcțiile de președinte vor fi exercitate de către domnul Aurel Băieșu, judecător al Curții Constituționale”, anunță instituția prin intermediul unui comunicat de presă. 

Tudor Panțîru a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 12 februarie 2013. 

La data de 12 mai 2017, cu votul judecătorilor, Tudor Panțîru a fost ales în funcția de președinte al Curții Constituționale.

Fluxul de știri
0