Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA au extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei

© Sputnik / Станислав Савельев / Accesați arhiva multimediaФлаг Соединённых Штатов Америки на демонстрации военной техники и вооружения НАТО в Латвии
Флаг Соединённых Штатов Америки на демонстрации военной техники и вооружения НАТО в Латвии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
SUA au extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei, evocând conflictul din Ucraina și lipsa progreselor în realizarea acordurilor de la Minsk

CHIȘINĂU, 276 ian — Sputnik. SUA au extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza situației din Ucraina. În lista neagră a americanilor au ajuns 21 de cetățeni ai Federației Ruse și Ucrainei (în special, din cele două republici nerecunoscute LNR și DNR), precum și nouă companiei. Asta rezultă din documentul publicat de Ministerul american al Finanțelor.

Флаги России, ЕС, - Sputnik Moldova
Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile

Printre persoanele vizate se află adjunctul ministrului rus al Energeticii, Andrei Cerezov; directorul unui departament al Ministerului Energeticii, Evgheni Grabchak, precum și substructurile companiilor „Surgutneftegaz", „Silovye Mashiny" și „Tehnopromexport".

În afară de aceasta, au fost specificate sancțiunile față de alte 12 companii vizate în lista anterioară.

Prin aceste restricții, autoritățile americane încearcă să exercite presiuni pentru implementarea deplină a prevederilor acordurilor de la Minsk.

Occidentul a introdus un șir de sancțiuni împotriva Rusiei în anul 2014, pe care le-a extins și completat pe parcurs. Drept răspuns, Moscova a introdus măsuri restrictive și a anunțat o politică de substituire a produselor de import cu cele autohtone. Oficialii ruși au avertizat că orice înăsprire a sancțiunilor va fi urmată de un răspuns proporțional.

Fluxul de știri
0