O nouă eclipsă de Lună. Află aici când va avea loc

© Sputnik / Rodion PROCALuna
Luna - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Chiar dacă va fi vizibilă parțial de pe Pământ, vezi ce trebuie să știi despre eclipsele totale de Lună

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Pe 31 ianuarie va avea loc o eclipsă totală de Lună.

Însă nu toată lumea va putea admira acest fenomen. Locuitorii de pe coasta de est a Statelor Unite vor putea admira parțial eclipsa.

President Donald Trump gestures while speaking during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, March 13, 2017. - Sputnik Moldova
Trump vrea să recucerească Luna

Din Moldova se va putea observa doar ieșirea Lunii din penumbra Pământului, deoarece fenomenul se va desfășura la 15:31 după ora locală. În orașe sau în locuri, unde orizontul este blocat, va fi greu de admirat eclipsa.

Există mai multe explicații cu privire la motivul producerii acestui fenomen. Cea mai simplă este că Luna trece în umbra pământului, însă adevărul este mai complicat.

Astfel, ca eclipsa să fie posibilă, trebuie să existe „Lună plină". Această perioadă presupune că Soarele, Pământul și Luna sunt aliniate. Însă, datorită orbitei imperfecte a Lunii, nu se produc eclipse totale în fiecare lună a anului.

Pentru a admira acest fenomen nu este nevoie de un echipament special, spre deosebire de eclipsele de soare, care necesită ochelari de protecție.

Fluxul de știri
0