Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi cutremure de mare adâncime, în preajma Republicii Moldova

© AFP 2024 / NICOLAS ASFOURIСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Zona seismică Vrancea, în special județul Buzău, este zguduită a treia zi consecutiv de cutremure de adâncime

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistrat duminică seara, ora 23:22:09, un nou cutremur în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Magnitudinea acestuia a fost de 3,3 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 104 kilometri, pe coordonatele latitudine 45.5148 și longitudine 26.5248.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(27km), Buzău(49km), Covasna(51km), Mizil(52km), Întorsura Buzăului(57km).

A staff member of the Seismology Center points to a chart showing the earthquake activity detected by the central Weather Bureau in Taipei on April 20, 2015 - Sputnik Moldova
Mai multe cutremure stranii se produc de câteva zile în apropierea țării noastre

În aceeași zi, tot în județul Buzău, la ora 10:09:42 (ora României) s-a produs un alt cutremur, de această dată cu magnitudinea 2.7 pe scara Richter, la adâncimea de 124.6km.

Cutremurul a fost localizat în apropierea orașelor Nehoiu(2km), Întorsura Buzăului(38km), Vălenii de Munte(39km), Covasna(43km), Slănic(45km).

Este a treia zi consecutiv de cutremure în județul Buzău, zona seismică Vrancea, toate producându-se la o adâncime apreciabilă. Pe 26 ianuarie au fost două cutremure, de 3 și, respectiv, 3,1 grade pe Richter. Pe 27 ianuarie s-a produs un cutremur cu magnitudine mai mare, de 3,5 grade, la o adâncime de 91,2 kilometri.

© Photo : infp.roCutremure în Vrancea, captură ecran
Cutremure în Vrancea, captură ecran - Sputnik Moldova
Cutremure în Vrancea, captură ecran

 

 

 

Fluxul de știri
0