Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primul caz de rujeola a fost înregistrat în Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Primul caz de rujeola a fost înregistrat în Moldova. Este vorba despre un copil de 7 luni din Glodeni

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Primul caz de îmbolnăvire cu rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova. Boala a fost depistată la un copil de 7 luni din raionul Glodeni. Informația a fost prezentată de șeful Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu.

Potrivit șefului de la Sănătate, maladia a fost importată din Ucraina, unde în prezent este înregistrată o epidemie de rujeolă.

”Copilul este internat la Spitalul raional din Bălți. Starea lui este satisfăcătoare. El s-a molipsit de rujeolă în timp ce familia acestuia a fost în vizită în Ucraina. Copilul nu era vaccinat”, a declarat Moldovanu. 

Mann trinkt Wodka auf der Straße - Sputnik Moldova
Societate
Epidemia de rujeolă amenință Moldova, infecția bântuie în România și Ucraina

Șeful Direcției Sănătate a municipiului Chișinău susține că în ultimii 10 ani în Moldova nu au fost înregistrate ”cazurile noastre de rujeola”.

” Toate cazurile au fost importate din Rusia și din Ucraina”, a menționat acesta. 

Moldovanu susține că singura metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeola este vaccinarea.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii din Ucraina, în 2018 continuă să se înregistreze noi focare de rujeolă (pojar). Potrivit Centrului de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății al Ucrainei, în primele două săptămâni din 2018 s-au înregistrat 1285 de cazuri de rujeolă (856 copii și 429 adulți). Cele mai multe cazuri au fost raportate în regiunile Ivano-Frankivsk — 275, Cernăuți — 274, Transcarpatia — 194 și Odessa — 157.

Și în România, Ministerul Sănătății a anunțat anul trecut epidemie de rujeola. Până la 5 ianuarie, au fost raportate 37 de decese din cauza acestei maladii. 

Fluxul de știri
0