Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(FOTO) Scandalos: Businessmenii cu afaceri de milioane ne sluțesc orașul

© Sputnik / Miroslav RotariBd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
Unui agent economic din Capitală, care face business cu aur, diamante și argint, i s-a oferit câteva ore ca să demoleze fațada artificială ridicat ilegal la o clădire veche din centrul Chișinăului, ce are stat de monument.

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Consilierul municipal Chișinău Ion Ștefăniță, care este și directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, a postat pe pagina sa de Facebook imaginea unei clădiri din Capitală, care este monument de arhitectură, dar fațada căreia a fost, pur și simplu, mutilată de către un agent economic ce își ține afacerea acolo.

Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Cod roșu în Moldova. Patrimoniul arhitectural este în pericol

Este vorba de imobilul din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 64, care se află în proprietatea sau poate doar este arendat de către un businessman ce face comerț cu giuvaiere. Din firma acestuia putem afla că în acest magazin-atelier sunt reparate, confecționate și comercializate bijuterii din aur, argint și diamante.

Tupeul businessmanului depășește orice limite dat fiind că el a astupat fațada originală a edificiului, chiar dacă pe aceasta sunt fixate două plăcuțe comemorative care anunță că imobilul are statut de monument protejat de stat, inclus în Registrul Monumentelor de For Public.

"Agentul economic are la dispoziție 6 ore (deja, la ora aceasta, mai puțin — n.n.), până la ora 18:00, ca să-și demonteze construcția. În caz contrar, Pretura sectorului Centru va demonta forțat aceste ilegalități", a anunțat Ion Ștefăniță pe paginasa de facebook.

După acest avertisment, omul de afaceri a demolat kitschul.

Fluxul de știri
0