Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erdogan, despre obiectivul final al operațiunii ”Ramura de măslin”

© REUTERS / Yasin Bulbul/Presidential PalaceTurkish President Tayyip Erdogan addresses members of parliament from his ruling AK Party (AKP) during a meeting at the Turkish parliament in Ankara, Turkey, June 13, 2017
Turkish President Tayyip Erdogan addresses members of parliament from his ruling AK Party (AKP) during a meeting at the Turkish parliament in Ankara, Turkey, June 13, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit președintelui de la Ankra, obiectivul final este securizarea frontierei cu Siria, dar și a celei cu Irak.

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. Liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, a făcut o nouă declarație cu privire la obiectivul final al operațiunii ”Ramura de măslin”.

„Vom continua lupta noastră până nu va mai rămâne nici un terorist la granițele noastre și până spre Irak”, a spus Recep Tayyip Erdogan într-un discurs la Ankara. El a promis că va „curăța" de teroriști orașul sirian Manbij, situat la est de Afrin.

Turkish forces are seen near Mount Barsaya, northeast of Afrin, Syria January 22,2018 - Sputnik Moldova
Afrin: Cine va câștiga militar și politic şi de ce ar trebui să se teamă NATO

Forțele americane sunt în prezent staționate în Manbij, alături de luptătorii din unitățile de protecție a populației kurde (YPG), considerați ca aripă militară a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia.

Anterior Erdogan a declarat ferma intenție de „a împiedica jocurile diferitelor puteri care încearcă să-și implementeze planurile în regiune".

Între Manbij și primele localități de la frontiera turco-irakiană sunt nu mai puțin de 600 de kilometri.

Scopul inițial declarat al ofensivei în Siria a fost ”lichidarea culoarului terorist” din regiunea Afrin.

Ankara a grăbit demararea operațiunii militare, după ce SUA au anunțat intenția de a crea o „forță de frontieră în nordul Siriei". Statele Unite au fost criticate dur de Turcia, iar președintele Erdogan a amenințat că va „ucide în fașă” armata teroristă.

Fluxul de știri
0