Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce făceau polițiștii responsabili de combaterea traficului de persoane

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Asta este chiar culmea: fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a ajuns la pușcărie după ce a încercat să-l salveze de pușcărie pe un traficant de ființe umane.

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Judecătoria sectorului Centru l-a condamnat la patru ani de închisoare pe un fost șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, au comunicat vineri responsabili din cadrul Procuraturii Generale a Moldovei.

Pedeapsă capitală - Sputnik Moldova
O femeie a fost executată pentru trafic de copii

Conform datelor Procuraturii, instanța a dovedit că în anii 2016 — 2017 inculpatul, în comun cu ofițerul de urmărire penală din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, sub pretextul intermedierii scoaterii de sub urmărire penală a unei persoane suspectate de comiterea traficului de copii, au pretins suma de 30 de mii de euro.

În cele din urmă, funcționarul a fost reținut în timp ce primea prima tranșă de bani în sumă de 10 mii de euro.

Următorii patru ani cel care trebuia să apere legea va sta la închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în organele de drept ale Republicii Moldova pe un termen de 5 ani.

Sentință este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău, însă acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS, care au reprezentat învinuirea în instanța de judecată, consideră că sancțiunea aplicată este echitabilă faptelor comise de către inculpat și nu o vor contesta.

Fluxul de știri
0