Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

NATO are tot respectul pentru statul de neutralitate al Republicii Moldova

© Photo : NATOИгорь Додон провел переговоры с заместителем генсека НАТО Роуз Геттемюллер
Игорь Додон провел переговоры с заместителем генсека НАТО Роуз Геттемюллер - Sputnik Moldova
Abonare
Consilierii lui Igor Dodon și cei ai oficiului NATO vor efectua o expertiză pentru ca consta dacă prevederile acordului de parteneriat al Republicii Moldova cu NATO corespunde prevederii constituționale privind neutralitatea țării noastre

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. NATO respectă statul de neutralitate al Republicii Moldova, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o în comun cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Igor Dodon și Donald Tusk - Sputnik Moldova
Politică
Declarații tranșante făcute de Dodon la Bruxelles

"NATO respectă întru totul suveranitatea tuturor statelor și acestea sunt în drept să decidă să adere sau nu la o alianță sau alta. NATO respectă statutul de neutralitate stipulat în Constituția Republicii Moldova", a declarat funcționarul NATO.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care se află într-o vizită oficială la Bruxelles, a declarat că, în cadrul discuțiilor cu secretarul general adjunct al NATO, părțile au examinat inițiativa lui privind semnarea unei declarații de către Alianța Atlanticului de Nord și Republica Moldova, privind recunoașterea neutralității țării noastre.

Igor Dodon a declarat că s-a ajuns la înțelegerea ca,"în timpul apropiat, să aibă loc consultări în această chestiune la nivel de experți din cadrul aparatului președintelui și ai oficiului NATO, care vor stabili dacă actualul acord de parteneriat al Republicii Moldova cu NATO corespunde sau nu în măsură deplină stipulării constituționale privind statutul de neutralitate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0