Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția deputaților moldoveni la declarația Dumei de Stat a Rusiei

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova a reacționat la decizia Dumei de Stat a Federației Ruse- vezi ce le-au răspuns deputații moldoveni colegilor lor de la Moscova

Chișinău, 24 ianuarie — Sputnik. Un grup de deputați a înregistrat, miercuri, în Parlamentul Republicii Moldova un proiect de Declarație prin care condamnă decizia adoptată de Duma de Stat a Rusiei.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă a Parlamentului, inițiativa adoptării declarației aparține unui grup de deputați din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (care deține majoritatea parlamentară) grupul Parlamentar Popular European și deputați neafiliați.

Владимир Новосадюк - Sputnik Moldova
De ce este interzisă difuzarea emisiunilor din Rusia

"Un grup de deputați a înregistrat astăzi în Parlamentul Republicii Moldova un proiect de Declarație prin care condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova", menționează Legislativul în comunicat.

În document se spune că "declarațiile denigratoare la adresa țării noastre și a cetățenilor noștri, blocajele impuse exportatorilor moldoveni, hărțuirea politică a oficialilor moldoveni, inclusiv a unor reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, reprezintă implicarea fățișă a politicului de la Moscova și chiar a unor instituții ruse în politica din țara noastră și indică o atitudine provocatoare și neprietenoasă în raport cu țara noastră".

Totodată, deputații moldoveni își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că Moscova s-ar implica în viitoarele alegeri parlamentare din Moldova.

"Autorii subliniază "netemeinicia deciziei adoptate de Duma de Stat a Federației Ruse prin care se dorește limitarea accesului moldovenilor la programele unor televiziuni ruse", potrivit comunicatului serviciului de presă.

Vladimir Țurcan - Sputnik Moldova
Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră nu interzice programele rusești

Pe de altă parte, în document este menționat faptul că autorii optează pentru un dialog constructiv, pentru consolidarea și dezvoltarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă.

La sfârșitul anului 2017, Parlamentul de la Chișinău a aprobat așa-zisa lege anti-propagandă. Astfel, din 12 februarie, intră în vigoare noile prevederi al Codului Audiovizualului care prevăd că, în vederea asigurării securității informaționale a statului, radiodifuzorii (posturile TV și radio) pot transmite programe de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Fluxul de știri
0