Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră nu interzice programele rusești

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Țurcan
Vladimir Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
Convenția Europeană privind Televiziunea Transfrontalieră nu prevede interzicerea programelor informative și analitice rusești
Conveția privind Televiziunea Transfrontalieră nu interzice informația din Rusia

Convenția Europeană privind Televiziunea Transfrontalieră îndeamnă statele care au ratificat documentul să colaboreze în domeniul asigurării libertății de expresie, pluralismului de opinii, publicității și combaterii violenței, urii rasiale promovate prin intermediul radioului şi televiziunii. Nicidecum, documentul nu prevede interdicții pentru programele informative, analitice, politice și militare produse în alte țări. Sunt concluziile politicianului Vladimir Țurcan, formulate în cadrul interviului realizat de jurnalista Maria Dimineț.

"Convenția Europeană privind Televiziunea Transfrontalieră nu prevede nimic din ce a fost redat în Codul Audiovizualului. Convenția este despre colaborarea în anumite domenii, dar nu despre limitarea accesului la informații, despre interzicerea programelor televizate și audiovizuale din statele care nu au ratificat acest acord", a precizat Vladimir Țurcan.

Potrivit lui Țurcan, sintagma "securitate informațională" introdusă în Codul Audiovizualului este interpretată greșit.

"Noțiunea de securitate informațională este diferită de propagandă. Vorbim în acest caz despre un șir de acțiuni care protejează securitatea statului, ordinea publică, interesele sociale și economice ale cetățenilor. Nicidecum securitatea informațională nu înseamnă prejudicierea intereselor unui partid sau unei doctrine", a explicat Vladimir Țurcan. 

Fluxul de știri
0