Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat a Rusiei va discuta problma mass-mediei din Moldova

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaГосударственная Дума РФ
Государственная Дума РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Duma de Stat de la Moscova va examina miercuri textul unei declarații privind neadmiterea discriminării mass-mediei rusești în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Duma de Stat a Rusiei va examina chestiunea privind interzicerea retransmiterii programelor informative și de analiză în Republica Moldova. Discuțiilor vor avea loc miercuri, în ședința în plen. Deputații ruși vor examina un proiect de declarație privind neadmiterea discriminării mass-mediei rusești în țara noastră.

Proiectul declarației a fost depus în Camera Inferioară a Parlamentului rus. Potrivit textului, Duma de Stat califică această interdicție drept o încălcare a normelor de drept internațional, unanim acceptate, din domeniul accesului liber la informare, o încălcare a drepturilor omului a majorității moldovenilor. Totodată, aceste acțiuni sunt calificate drept "un nou atac antirusesc".

Dozhd TV employees broadcast channel's programs from their studio - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Legea anti-propagandă. Ce trebuie să schimbe radiodifuzorii până la 9 februarie

În același timp, deputații vor face apel către ONU, Consiliul Europei, OSCE ca aceste instituții să ia atitudine față de legea votată de parlamentarii moldoveni. În același timp, parlamentarii ruși i-au recomandat Guvernului rus să întreprindă un șir de măsuri care să asigure pe alte căi populației Moldovei accesul la emisiunile informative ale posturilor TV din Federația Rusă.

Amintim că la sfârșitul lui 2017 Parlamentul de la Chișinău a aprobat așa-zisa lege anti-propagandă. Astfel, din 12 februarie, intră în vigoare noile prevederi al Codului Audiovizualului care prevăd că, în vederea asigurării securității informaționale a statului, radiodifuzorii (posturile TV și radio) pot transmite programe de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Fluxul de știri
0