Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bugetarii vor avea în acest an patru minivacanțe. Ce decizie ia astăzi Guvernul

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе остановка
Люди в городе остановка - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern prin care propune transferul unor zile de odihnă în anul 2018

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik.  Bugetarii din Republica Moldova vor avea în acest an mai multe zile de odihnă: de 8 martie, 1 mai, Crăciunul pe stil nou și Revelion. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern prin care propune transferul unor zile de odihnă în anul 2018. Documentul se află masa miniștrilor și urmează să fie aprobat miercuri, 24 ianuarie, la ședința de Guvern.

Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018

Astfel, ministerul propune ca zilele  de 9 martie (vineri), 30 aprilie (luni), 24 decembrie (luni) și 31 decembrie (luni) să fie considerate zile de odihnă.

Potrivit aceluiași document, se propune ca zilele de 3 martie, 21 aprilie, 8 decembrie și 15 decembrie 2018 să fie zile de lucru. Toate aceste date cad în zi de sâmbătă.

Propunerea de modificare a programului de muncă se conformează Codul muncii, potrivit căruia, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.

Fluxul de știri
0