Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția Președinției la neadmiterea intrării unor jurnaliști în Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьPreședenție
Președenție - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Administrația președintelui Republicii Moldova a reacționat la decizia autorităților de la Chișinău de a nu admite accesul jurnaliștilor postului internațional de televiziune RTVi în țara noastră

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui Igor Dodon, este indignat de faptul că alți doi jurnaliști, de această dată de la postului internațional de televiziune RTVi, nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

”Ne exprimăm indignarea față de o nouă decizie de a opri intrarea unor jurnațiști în Republica Moldova și împiedicarea activității normale a presei în țara noastră. Este vorba de un grup de jurnaliști ai postului de televiziune internațională RTVi. Scrisoarea în care se conținea rugămintea de a realiza un interviu a fost expediată aparatului președintelui Republicii Moldova de la sediul RTVi din New-York. De menționat că jurnaliștii au prezentat invitația oficială a președintelui Republicii Moldova”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Avion Самолет - Sputnik Moldova
Încă o jurnalistă de limba rusă, întoarsă la Moscova de pe Aeroportul Chișinău

Potrivit lui, Aparatul președintelui a contactat conducerea postului RTVi și a convenit că președintele Republicii Moldova va acorda interviul în timpul apropiat.

Nu este un caz singular când jurnaliștii ruși nu sunt lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv de la RIA Novosti, REN TV, Life News și alte medii de informare.

Pe 23 ianuarie, jurnalista de la postul de televiziune de limba rusă RTVI, Mariana Minsker, care este cetățeană a Federației Ruse, nu a fost lăsată să intre în Republica Moldova. Portalul RTVI a anunțat că echipa de filmare de la acest post de televiziune a ajuns la Chișinău de la Moscova, în noaptea de 23 ianuarie. Mariana Minsker urma să realizeze un interviu cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Deși jurnaliștii le-au prezentat polițiștilor de frontieră invitația oficială făcut de șeful statului și o scrisoare a administrației RTVi care confirmă scopul vizitei, oricum jurnaliștilor nu li s-a permis să intre în țară.

Polițiștii de frontieră moldoveni le-au spus jurnaliștilor că ei nu pot să confirme care este scopul vizitei, după care i-au îmbarcat la bordul unei nave care a decolat spre Moscova.

Fluxul de știri
0