Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victor Micu, la cârma Consiliului Superior al Magistraturii

© Photo : BizlawVictor Micu președintele Consiliului Superior al Magistraturii
Victor Micu președintele Consiliului Superior al Magistraturii - Sputnik Moldova
Abonare
Victor Micu a fost reales pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au întrunit în ședință astăzi, la care au votat în unanimitate candidatura lui Victor Micu la președinția acestei instituții. Micu a fost singurul candidat și urmează să exercite al doilea mandat consecutiv în această funcție.

Corupție, mită, anticorupție - Sputnik Moldova
Politică
Moldova modernă - fără libertate de exprimare, fără justiție funcțională

Victor Micu a devenit judecător în data 30 aprilie 1998, la Judecătoria Râşcani a Capitalei, fiind numit în această funcție prin decretul preşedintelui Republicii Moldova. În 12 martie 2002, ajunge vicepreşedinte al acestei instanţe.

Deja în aprilie 2003, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova, Micu a fost numit în funcţia de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Iar în data de 30 martie 2006 a fost numit, pe un termen de patru ani, în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Râşcani, municipiul Chişinău.

Totodată, prin hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 23 martie 2010, a fost numit în funcţia de preşedinte interimar al Judecătoriei sectorului Râşcani, iar pe 18 ianuarie 2014, prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii, a fost detaşat pe perioada mandatului de 4 ani în calitate de membru al CSM.

Fluxul de știri
0