Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

România: Achiziţii de miliarde de euro pentru armament american

© AP Photo / The News Tribune/Peter HaleyРакетно-артиллерийская система оперативно-тактического назначения HIMARS
Ракетно-артиллерийская система оперативно-тактического назначения HIMARS - Sputnik Moldova
Abonare
Armata Română urmează să fie înzestrată cu rachete HIMARS şi corvete pentru Marină

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Apărării Naţionale continuă să facă achiziţii de miliarde de euro pentru înzestrarea Armatei, informează Ziare.com

Ministerul român al Apărării Naţionale negociază cumpărarea de sisteme de rachete HIMARS şi corvete pentru Marină. Negocierile se poartă după ce Ministerul a semnat deja un contract de peste 800 de milioane de euro pentru 227 de transportoare blindate Piranha.

Ambasada SUA la Bucureşti a înştiinţat, în septembrie 2017, Ministerul Apărării Naţionale că solicitarea ţării noastre în legătură cu achiziţionarea a 54 de sisteme tip lansator multiplu de rachete cu bătaie mare — HIMARS — a primit aprobarea Congresului SUA. Contractul este în valoare de 1,25 miliarde de dolari.

Американская военная база в Девеселу. - Sputnik Moldova
Retragere strategică de la Deveselu!

MApN precizează, într-un comunicat, faptul că opţiunea pentru înzestrarea Armatei României cu sistemul HIMARS vine din „necesitatea asigurării unor echipamente de artilerie moderne, care să contribuie la întărirea capacităţii de apărare a teritoriului naţional şi la creşterea gradului de interoperabilitate cu armatele aliate, prin furnizarea unei capabilităţi de descurajare credibile".

Marina va urma să cumpere patru nave de luptă pentru care va plăti aproximativ1,6 miliarde de euro. În momentul de faţă nu se cunoaşte ce companie a ales Ministerul Apărării. Una dintre cerinţe este ca navele să fie construite la un şantier naval din România.

În 2018, Armata va achiziţiona al doilea sistem de rachete Patriot. Astfel, România va avea şapte sisteme pentru care va plăti aproape 4 miliarde de dolari.

În data de 27 noiembrie 1017, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind achiziţia sistemului de rachete sol-aer.

Pe 14 decembrie 2017, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat că România a plătit deja primul sistem de rachete Patriot.

Fluxul de știri
0