Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Retragere strategică de la Deveselu!

© AFP 2022 / DANIEL MIHAILESCUАмериканская военная база в Девеселу.
Американская военная база в Девеселу. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oile care „atacau" baza militară, duse la Caracal. Presa franceză vorbeşte despre oile care au opus rezistenţă bazei NATO

BUCUREŞTI, 17 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Când Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vrut ca simbolul naţional să fie oaia, opinia publică din România i-a sărit în cap.

Numai că soarta avea să îl răzbune, oarecum, pe Daea, fiindcă, iată, presa internaţională vorbeşte despre oile de la Deveselu. Şi despre baza NATO de acolo, numai că nu scutul de la Deveselu e subiectul acum, ci oile unui cioban, despre care Sputnik a scris.

US nuclear weapons test in Nevada in 1957 - Sputnik Moldova
Societate
Ce s-ar întâmpla dacă ar avea loc o explozie nucleară la Deveselu

Agenţia France Press a comentat, citată de Agerpres, că baza de la Deveselu, „una din cele mai strategice baze militare americane din Europa", a dat peste un inamic neaşteptat: oile.

„Comandamentul bazei de la Deveselu, din sudul României, a intrat într-o dispută cu crescătorul unor oi care îi perturbă instalaţiile militare", a precizat sursa citată.

Disputa judiciară în care se confruntă Ministerul Apărării din România si crescătorul de oi durează de mai bine de trei ani. Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar urma să se pronunţe asupra unuia dintre aspectele acestui caz.

Oamenii din zonă au vorbit despre această situaţie pentru reporterii francezi.

O bătrână, în vârstă de 69 de ani, crede că ştie ce ar trebui făcut şi s-a pronunţat şi asupra sumei de 18.000 de euro, bani pe care proprietarul îi cere ca şi despăgubiri.

„Proprietarul trebuie să ajungă la un acord cu unitatea militară şi cu primăria. În plus, despăgubirile pe care el le cere nu sunt exagerate", a declarat femeia, citată de agenţia franceză.

În aşteptarea verdictului, însă, proprietarul oilor s-a retras la Caracal, oraşul său natal, împreună cu mioarele.

Fluxul de știri
0