Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lovitură dată șomajului: Ce se va întâmpla cu cei care își caută de lucru

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaÎn căutarea unui loc de muncă
În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova este de părere că, în 2018, rata șomajului în Republica Moldova se va reduce

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. În 2018, rata șomajului în Republica Moldova ar trebui să se micșoreze, consideră Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNAM).

Potrivit sindicaliștilor, numărul șomerilor ar trebui să scadă după ce Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că prioritățile Ministerului pentru 2018 sunt reabilitarea drumurilor din țară și investițiile, măsuri care preconizează angajări masive.

Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Cum poți obține de la stat 40 de mii de lei fără ca să-i întorci

Totodată, Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la subvenționarea creării locurilor de muncă, ce prevede ca întreprinderile, companiile, care au o creștere a efectivului de salariați de cel puțin 100 de persoane, să beneficieze de o subvenție din partea statului în mărime de 40 mii de lei pentru un loc de muncă creat.

Președintele CNSM, Oleg Budza, a sugerat să fie mărit numărul întreprinderilor, companiilor care să beneficieze de subvenții din partea statului pentru crearea locurilor de muncă. Sindicatele au propus ca subvenții bugetare să primească nu doar unitățile economice care creează 100 de locuri de muncă, ci și întreprinderile care înființează 20 de locuri de muncă.

Fluxul de știri
0