Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum poți obține de la stat 40 de mii de lei fără ca să-i întorci

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 лей
Банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Cuantumul subvenției pentru un loc de muncă creat și destinat subiectului subvenției este de 40 mii de lei pentru anul 2018

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Începând cu anul 2018, agenții economici din Moldova care vor crea noi locuri de muncă vor primi de la stat câte 40 de mii de lei pentru fiecare loc creat.

Potrivit Regulamentului privind subvenționarea creării de noi locuri de muncă, cuantumul subvenției pentru un loc de muncă creat și destinat subiectului subvenției este de 40 mii de lei pentru anul 2018. 

În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Zece mii de șomeri din Moldova își pot găsi cu ușurință un loc de muncă

Banii vor fi achitați în două tranșe, pe parcursul a doi ani. Mijloacele financiare necesare în acest scop sunt prevăzute în cadrul bugetar pe termen mediu.

Printre criteriile de eligibilitate pentru acordarea subvenției se numără: creșterea numărului de salariați cu cel puțin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate — subiecți ai subvenției să nu fie mai mic de 75 la sută din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, agentul economic nu trebuie să aibă restanțe la achitarea impozitelor și taxelor față de bugetul public național.

Fluxul de știri
0