Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(VIDEO) O aniversare tristă: Ce a pățit Mihai Ghimpu acum doi ani

© Sputnik / Rodion ProcaGhimpu
Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Acum doi ani, în data de 20 ianuarie 2016, liderul liberal, Mihai Ghimpu, a trecut printr-o grea cumpănă. El a Avut imprudența să iasă în fața protestatarilor dezlănțuiți din preajma Parlamentului, care şi-au revărsat peste el furia față de autoritățile de atunci.

CHIȘINĂU, 22 ian — Sputnik. În data de 20 ianuarie 2016, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost bătut de către oamenii care pichetau Parlamentul în cadrul unei acțiuni de protest antiguvernamentale.

Nistor Grozavu - Sputnik Moldova
Politică
Dezvăluiri exclusive: Cum l-au înjosit Ghimpu și Chirtoacă pe Grozavu

Atunci mai multe camere de luat vederi l-au surprins pe Mihai Ghimpu în mijlocul protestatarilor, care l-au purtat prin față Parlamentului. Unii manifestanții i-au aplicat liderului liberalilor mai multe lovituri.

Presa a scris atunci că Mihai Ghimpu s-ar fi ales chiar cu capul spart.

Este de menționat faptul că Ghimpu, spre deosebire de ceilalți deputaţi, a preferat să iasă din clădirea Parlamentului ca în zilele obișnuite: pe ușa din față, în timp ce ceilalți deputați au fost evacuați din clădirea Legislativului de forțele de ordine.

Atunci, pe lângă loviturile primite de la protestatari, unele dintre ele, dacă nu năprasnice, atunci cel puțin puternice și dureroase, Mihai Ghimpu a tras și o frică soră cu moartea, deoarece nu avea nicio garanție că mulțime nu-l va linșa.

Acum liderul liberal nu mai este păscut de astfel de pericole, dat fiind că nu se mai află la guvernare, ci dimpotrivă s-a situat într-un fel de opoziție față de majoritatea parlamentară.

Fluxul de știri
0