Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

N-o să-ți vină să crezi: Care sunt mărcile de automobil preferate de moldoveni

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗа рулем, автомобиль, La volan, automobil
За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Abonare
Piața de automobile din Moldova, de la lux la necesitate: top-10 cele mai răspândite mărci de automobile înregistrate în țară

CHIȘINĂU, 21 ian — Sputnik. Automobilul nu mai este demult un lux, ci un mijloc de locomoție.

Mașina a devenit nu doar un ajutor indispensabil în viața de zi cu zi, în deplasarea prin oraș sau în călătoriile peste hotare, ci și un mijloc de a face un ban. Unele persoane și-au transformat mașina în taxi, iar alții o utilizează la transportarea mărfurilor, tot pentru un câștig suplimentar.

Sputnik a constatat care mărci de automobile sunt preferate de moldoveni.

Automobile - Sputnik Moldova
Societate
Ce mașini preferă moldovenii și când vor înceta să mai cumpere automobile vechi

Potrivit datelor Agenției Servicii Publice, în anul 2017, în Republica Moldova, cele mai multe automobile înregistrate sunt de marca „VAZ", care este de producție rusească: circa 100 de mii. Pe locul doi se află „Volkswagen"-ul german: 60 de mii; pe locul trei s-a clasat o mașină de producție tot germană — „Opel", cu 56 de mii; locul patru i-a revenit automobilelor produse de corporația japoneză „Toyota": peste 38 de mii, iar pe locul cinci s-a situat marca franceză „Renault": aproximativ 30 de mii.

Conform statisticii, pe drumurile din Republica Moldova circulă peste 26 de mii de automobile de marca „Mercedes" și circa 24 de mii „Dacia"; „Ford"-ul este puțin mai rar întâlnit: în jur de 23 de mii.

În țară sunt înregistrate aproximativ 21 de mașini marca „BMW".

Topul celor zece se încheie cu „AUDI": peste 19 mii.

Conform studiilor realizate de companii private, în Moldova, cel mai des sunt închiriate automobilele japoneze „Toyota".

Fluxul de știri
0