Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Soarta lui Băsescu, decisă azi

© AFP 2024 / GEORGES GOBETTraian Băsescu Траян Бэсеску
Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Abonare
Noi confruntări în sala de judecată între Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova au loc astăzi la Chişinău

CHIȘINĂU, 22 ian — Sputnik. Astăzi are loc o nouă şedinţă de judecată între fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi preşedintele moldovean, Igor Dodon, cu privire la anularea decretului de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova.

Procesul se desfășoară la Judecătoria Chişinău.

Anatol Şalaru, liderul Partidului Unităţii Naţionale, formaţiune care l-a declarat pe Băsescu „preşedinte de onoare" până se va rezolva situaţia privind cetăţenia moldovenească a acestuia, a anunţat pe reţelele de socializare că va fi alături de fostul preşedinte român la şedinţa de judecată. Motivul este acela de a-l susţine moral pe Traian Băsescu.

Reamintim că ultima şedinţă în acest dosar a avut loc la jumătatea lunii decembrie a anului trecut. Atunci, avocatul lui Băsescu a adus înregistrări din cadrul unor emisiuni de televiziune unde Igor Dodon comenta retragerea cetăţeniei clientului său.

Între primele decrete semnate de Igor Dodon în calitate de preşedinte s-a numărat şi cel privind retragerea cetăţeniei moldoveneşti lui Traian Băsescu.

Fluxul de știri
0