Atac terorist la Kabul: Zeci de morți și răniți

© © AFP 2016/ Wakil Kohsar Кабул после теракта
Кабул после теракта - Sputnik Moldova
Abonare
Forțele armate din Afganistan au reușit să salveze 30 de persoane din hotelul din Kabul, care a fost atacat de teroriști

CHIȘINĂU, 22 ian — Sputnik. Mai multe persoane aflate în Intercontinental Hotel din Capitala Afganistanului au fost luate ostatice de către teroriști. potrivit datelor preliminare, au fost trei sau patru atacatori. Ei au și-au pus centuri cu explozibil. Ministerul Afacerilor Interne au confirmat că este vorba de un atac terorist. Poliția a îngrădit accesul în perimetrul clădirii, după care a avut un schimb de focuri între forțele de ordine și teroriști.

Potrivit ultimelor date este vorba de aproximativ 35 de morți și răniți, însă, deocamdată, nu există date oficiale exacte. Totodată este cunoscut faptul că la unul din etajele hotelului a izbucnit un incendiu.

Противостояние радикальных исламистов и сил правопорядка в Исламабаде, islamişti, taliban - Sputnik Moldova
Militanții grupării "Taliban" au anunțat despre ofensiva împotriva trupelor SUA

Între timp, militarii afgani au reușit să salveze 30 de persoane care se aflau în Intercontinental Hotel din Kabul, informează RIA Novosti.

Doi dintre atacatori au fost omorâți, însă în interiorul clădirii ar putea să rămână cel puțin încă unul.

Hotelul se află sub asediu de mai bine de 10 ore. În interior se află atât cetățeni afgani, cât și din alte țări. Potrivit sursei, printre victime sunt și cetățeni ai Ucrainei. Datele au fost confirmate de ambasadorul ucrainean în Tadjikistan și Afganistan, Victor Nikitiuk.

Potrivit unor informații, în urma atacului ar fi decedat 9 cetățeni ucraineni.

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat că SUA condamnă cu fermitate atacul terorist asupra hotelului Intercontinental din Kabul și deplâng persoanele care și-au pierdut viața.

Teroriștii au pătruns în hotelul Intercontinental în seara zilei de sâmbătă. Potrivit presei locale, 43 de persoane au devenit victime ale atacului, iar alte 126 de persoane au fost salvate, printre care 41 de străini.

Atacul a fost revendicat de către membrii mișcării ”Taliban”.

Fluxul de știri
0