Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Chișinăul ar putea rămâne fără oameni ai străzii. Ce propune Silvia Radu

© Sputnik / Miroslav RotariSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, spune că boschetarii care beneficiază zilnic de mâncare și adăpost la Centrul de Triere de pe strada Haltei nu fac altceva decât să paraziteze pe banii municipalității
Chișinăul ar putea rămâne fără oamenii străzii. Ce propune Silvia Radu

Chișinăul ar putea rămâne fără cei aproximativ 200 de oameni ai străzii. Silvia Radu vrea să-i încadreze în câmpul muncii pe oamenii fără adăpost, în cadrul Direcţiei generale locativ-comunală și a Întreprinderii Municipale Spatii Verzi, unde sunt libere aproximativ 40 la sută din numărul total de locuri de muncă.

„Aceste persoane sunt asigurate cu hrană de trei ori pe zi. Cred că vom stabili o ședință specială în care să luăm măsurile necesare pentru ca aceste persoane să fie încadrate în câmpul muncii. Dacă nu greșesc, 40% din locurile de la Spații Verzi și locativ-comunală sunt libere. Nu are cine lucra. Trebuie să începem un program de încadrare în câmpul muncii a persoanelor fără adăpost. Astfel, pe străzi nu vom mai avea boschetari, acești oameni nu vor îngheța afară și totodată nu vor mai parazita”, a declarat Silvia Radu în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău.

Totodată, Silvia Radu i-a cerut viceprimarului Ruslan Codreanu să elaboreze un program în acest sens și a subliniat că măsura nu se va răsfrânge și asupra persoanelor cu nevoi speciale.

„Pentru persoanele cu necesități speciale vom avea programe speciale”, a adăugat Silvia Radu.

De menționat că, în această dimineață, 91 de persoane fără adăpost se aflau la Centrul de găzduire de pe strada Haltei din Chișinău. În ultima săptămână, zilnic, aici s-au adăpostit aproximativ 84 de persoane.

Fluxul de știri
0