Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu spitalele de stat din Moldova. Vor fi sau nu închise

© Sputnik / Анатолий Медведь / Accesați arhiva multimediaLa spital
La spital - Sputnik Moldova
Abonare
Vor fi sau nu închise spitalele din Moldova. Răspunsul ferm dat de Ministerul Sănătății

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Secretarul general de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca, susține că optimizarea spitalelor din Moldova va avea loc doar în urma unor consultări cu personalul medical și populația. 

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Important pentru bolnavii de cancer din Moldova. Ce se schimbă de la 1 ianuarie

Gîlca a negat unele informații apărute în presa de la Chișinău, potrivit cărora mai multe spitale din țară vor fi închise pe parcursul anului 2018

”Nu va fi închisă nicio instituție medicală. Nicio persoană angajată nu va rămâne fără serviciu”, a declarat Gîlca. 

Secretarul general de stat susține că sistemul va fi supus unei ample reforme, doar în urma unei analize minuțioase și ample. 

”Noi vom optimiza, vom transforma sistemul de sănătate. Nu vrem să facem această schimbare printr-un ordin al ministerului peste noapte”, a menționat demnitarul. 

Potrivit lui Gîlca, schimbările din sistem se vor face în așa fel încât ele ”să fie dorite” de populație. 

”Omul simplu și personalul medical trebuie să înțeleagă de ce se face această transformare. Trebuie să facem în așa fel ca schimbările să fie nu doar acceptate, dar dorite de populație”, a declarat secretarul general de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 


Fluxul de știri
0