Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primul ultimatum pus de un nou ministru din Guvernul Filip

© Sputnik / Miroslav RotariКирилл Габурич
Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a dat timp până miercuri, 24 ianuarie, ca să fie soluționată o problemă ce vizează mii de oameni

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a înaintat un ultimatum secretarului de stat în domeniul transporturilor, Sergiu Bucătaru, și primarului localității Puhoi, Ialoveni. Aceștia urmează să identifice până miercuri, 24 ianuarie, soluții la lipsa transportului de pasageri care să lege satul cu orașul Chișinău. 

Павел Филип и Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip: Guvernul va sta departe de disputele politice

Locuitorii din acest sat au protestat în repetate rânduri, cerând autorităților să includă curse regulate care să circule din Puhoi până la Chișinău. Satul este situat la 27 de kilometri de Capitală. Mulți locuitori de aici muncesc în Chișinău. Din păcate, oameni nu au o cursă directă spre Capitală. Aceștia sunt nevoiți să prindă mașini de ocazie sau să oprească alte microbuze care vin din alte localități și care sunt pline cu pasageri, deseori neavând locuri nici în picioare. 

Ultimul protest organizat de săteni a fost în fața Guvernului. Aceștia au fost primiți de ministrul Economiei, Chiril Gabuici. La întrevedere a fost prezent și primarul satului Petru Frunze dar și secretarul de stat în domeniul transporturilor, Sergiu Bucătaru.

”Până miercuri să veniți cu o analiză a situației existente și propuneri pentru soluționarea acesteia. Trebuie să fim corecți, transparenți și să acționăm cu încredere reciprocă”, a declarat Gaburici.

Primarul satului a declarat că, administrația publică locală a achiziționat două autocare, inclusiv din mijloacele financiare ale locuitorilor satului Puhoi. Frunze a solicitat deschiderea unor curse suplimentare în vederea antrenării autocarelor achiziționate.

Gaburici a dispus ca, până la 24 ianuarie,  secretarul de stat și reprezentanții Agenție Națională Transport Auto (ANTA) să urgenteze examinarea situației și să identifice soluțiile pentru suplinirea curselor pe segmentul Chișinău-Puhoi. 

 

Fluxul de știri
0