Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proteste de amploare în România. Acestea vor continua pe parcursul nopții

© AP Photo / Vadim GhirdaProtest la București
Protest la București - Sputnik Moldova
Abonare
Românii protestează faţă de modificarea legilor justiţiei şi codurilor penale și față de instabilitatea politică și economică din țară

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Mii de oameni manifestează sâmbătă în marile orașe din România. Românii protestează faţă de modificarea legilor justiţiei şi codurilor penale și față de instabilitatea politică și economică din țară.

Radu Tudor - Sputnik Moldova
Analistul militar Radu Tudor, îngrozit: În 2018, "începe Jihadul" în România!

Portul de televiziune Digi24 relatează că, numărul protestatarilor a crescut constant. La ora 20.00 la protest erau peste 65.000 de oameni în toată țara. În București sunt 40.000, 4.500 la Timișoara, la Cluj 5.000, Iași 1.500, Brașov 1.000, Oradea 250, Sibiu 1.500, Craiova 300, Galați 1.000, Constanța 300.

Organizatorii protestului din Timișoara au confectionat o caracatiță cu chipul lui Liviu Dragnea, iar la capătul tentaculelor se află figurile politicienilor fideli șefului PSD.  După intonarea imnului de stat al României, vorbitorii au spus că actualii guvernanţi şi parlamentarii Puterii majoritare din Parlament „au reuşit să legifereze hoţia pentru a-i salva pe ceilalţi hoţi”.

„Este caracatiţa corupţiei”, au strigat organizatorii acţiunii de protest. Caracatiţa corupţiei a fost ridicată deasupra capetelor protestatarilor în strigătele mulţimii. Oamenii au scandat „Aţi reuşit, ne-aţi unit” şi „Afară, corupţia din ţară” sau „Democraţie, nu oligarhie”.


Fluxul de știri
0