Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Analistul militar Radu Tudor, îngrozit: În 2018, "începe Jihadul" în România!

© Photo : cotidianul.roRadu Tudor
Radu Tudor - Sputnik Moldova
Abonare
Amenințări fățișe la adresa SRI, jocuri murdare, "va fi prea târziu"

BUCUREȘTI, 5 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Anul 2018 va fi apogeul unor tensiuni, răfuieli, comenzi murdare și valuri de ură în societatea românească", scrie Radu Tudor pe blogul personal.

Cunoscutul jurnalist nu se referă la imixtiunea Moscovei, ca de obicei, ci la bătălii interne și aminițări al unor figuri cunoscute, majoritatea provenind din rândul celor ridicați de Traian Băsescu.

Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Politică
Băsescu vrea să devină premier sau președinte al Republicii Moldova

"Cândva pe același vapor al comandantului navigator în ape tulburi, dar la etaje diferite, figuri cunoscute se amenință azi în public — cu elemente picante din trecutul extrem de sulfuros, urât mirositor și azi", comentează analistul.

Dar apare și un "element de noutate maximă", în opinia lui RT acesta fiind "amenințarea SRI prin interpuși pentru ieșirea din jocurile murdare".

Sigur, se poate comenta o anume problemă de logică — sau o discrepanță — între ideea de "amenințare" la adresa SRI și chestiunea că instituția face "jocurile murdare". Până la urmă, cine e pozitiv în această chestiune?

"Analiza motivației acestui demers va scoate la iveală câteva detalii de-a dreptul explozive", continuă explicația RT. "Amenințarea fățișă la adresa SRI echivalează cu același tip de mesaj transmis președintelui Klaus Iohannis", completează jurnalistul.

SIS СИБ - Sputnik Moldova
Societate
SIS-ul conformă: Adepții Statului Islamic și Al-Qaida au ajuns și în Moldova

Dar, atenție, Radu Tudor spune că Ioahnnis "acceptă nepermis de senin asta", fapt care chiar pune în încurcătură pe cel ce încearcă să înțeleagă cine e "pozitivul" din poveste. Mai mult, Radu Tudor spune că Iohannis "ezită să ia măsuri necesare"… până când "va fi prea târziu pentru domnia sa".

Oare Radu Tudor îl consideră pe Iohannis speranța ca SRI să iasă din "jocurile murdare"? Și îl căinează pe președinte? Noutăți de la Antena 3!…

În final, Radu Tudor descrie, pe scurt, care sunt semnale "jihadului amenințărilor" pe care le-a depistat:

"ZIARE.COM AMENINȚĂ SRI" — și oferă link către un articol.

"ELENA UDREA AMENINȚĂ FOȘTII COLABORATORI PLATIȚI DE EA" — și din nou link către mesajul fostului ministru.

"DANIEL DRAGOMIR: TRĂDĂTORII LUI COLDEA VOR PLĂTI"

Un sumar interesant, care, în ciuda unor probleme de consecvență și de logică trage clar un semanl de alarmă. Orice comentariu e de prisos — sunt evidente problemele majore din zona serviciilor și suprastructurii "coloniei România", sintagmă des folosită la postul A3; apare întrebarea ce face oare Big Brother, partenerul strategic, inclusiv al serviciilor care, acum, fac "jocurile murdare", după cum spune Radu Tudor.

Fluxul de știri
0