Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La ce riscuri vă expuneți în aceste zile dacă mergeți în Franța

CC0 / Pixabay / Unsplash / Turnul Eiffel
Turnul Eiffel - Sputnik Moldova
Abonare
Toți cetățenii Republicii Moldova care intenționează să plece în aceste zile în Franța se pot expune unor riscuri majore pentru sănătate

CHIȘINĂU, 20  ian – Sputnik. Autoritățile franceze au decretat stare de alertă în întreaga țară în legătură cu epidemia de gripă. Atenționarea este menținută până la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

В вирусологической лаборатории - Sputnik Moldova
Gripa a ajuns în Moldova: Câte cazuri au fost înregistrate

Gripa a făcut victime în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 64 ani. În Franța au fost înregistrate aproape 12 mii de persoane care s-au prezentat la serviciul de urgențe pe întreg teritoriul țării. 

Autoritățile de la Paris consideră că vârful endemic nu a fost încă atins. Cu toate acestea, pe întreg teritoriul Franței, spitalele sunt deja arhipline cu bolnavi de gripă. 

În acest context, toate persoanele care intenționează să călătorească în aceste zile în Franța ar fi bine să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. 

Gripa a făcut o victimă în acest an în Moldova. O femeie de 42 de ani, care stătea în chirie într-un apartament din sectorul Buiucani al Capitalei, a decedat în urma infectării cu virusul gripal AH1N1. 

Fluxul de știri
0