Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezvăluirile premierului Pavel Filip despre cei doi ani de guvernare

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul la doi ani de la învestire. Pavel Filip povestește cum a fost de la început și cum se va încheia acest an pentru Guvernul pe care îl conduce

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. La 20 ianuarie 2016, Guvernul condus de democratul Pavel Filip a primit vot de încredere din partea deputaților de la Chișinău. Componența noului Executiv a fost susținută de 57 din 101 deputați din Parlamentul Republicii Moldova. În aceiași zi, seara, Guvernul a depus jurământul în fața președintelui țării de atunci Nicolae Timofti. 

La doi ani de la învestire, premierul Pavel Filip spune că de la început a fost greu. Nu era ușor să găsești doritori de a se alătura echipei guvernamentale. 

Prim-ministrul Pavel Filip la Piatra Neamț - Sputnik Moldova
Politică
Filip: Reforma Guvernului nu înseamnă doar reducerea numărului de ministere

” În ianuarie 2016 nu prea erau doritori să vină să muncească în echipa guvernamentală din cauza crizei în care se afla țara. Am reușit în această perioadă nu doar să stabilizăm lucrurile, ci să ne mișcăm înainte, să deblocăm relațiile cu partenerii externi, politici, financiari și să pornim proiecte ambiționase”, a declarat Filip. 

Premierul apreciază pozitiv activitatea echipei pe care o conduce pe parcursul acestor doi ani. 

”Am avut doi ani de activitate fructuoasă. Anul 2016 a fost unul foarte complicat după criza din 2015. A fost un an în care am reușit să stabilizăm lucrurile, vorbesc și de dimensiunea socială, economică dar și politică. În anul 2017 am răsuflat puțin mai ușor și am reușit să pornim unele reforme importante”, a menționat șeful Guvernului de la Chișinău. 

Pavel Filip susține că anul 2018 este unul decisiv pentru Guvernul pe care îl conduce, deoarece este ultimul an de mandat, când trebuie realizată agenda de reforme propusă în ianuarie 2016. 

”2018 este ultimul an de mandat al acestui Guvern, de aceea viteza cu care trebuie să ne mișcăm va fi una mult mai mare decât până acum. Trebuie să reușim până la sfârșitul acestui an să realizăm agenda de reforme a Guvernului, care este foarte ambițioasă”, a declarat premierul.

Primul-ministru spune că în toată perioada aflării în fruntea Executivului de la Chișinău a depus tot efortul pentru a scoate Guvernul de sub influența politicului. 

”Pe perioada anilor 2016-2017, în calitatea de prim-ministru am făcut tot posibilul pentru a ține Executivul departe de polemicile politice. Am încercat să muncim pentru realizarea programului de guvernare. Și în 2018, chiar dacă lucrurile se vor înfierbânta politic, trebuie să activăm în aceiași manieră de până acum”, a notat premierul.  

Vladimir Plahotniuc lansează bomba. Ce schimbări vor urma în Guvernul Filip>>>

Șeful Guvernului susține că echipa pe care o conduce mai are încă multe de făcut, astfel ca la sfârșitul anului 2018 să se mândrească de lucrurile pe care le-a reușit. 


Fluxul de știri
0