Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință de urgență la Guvern în legătură cu vremea rea din țară

© Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a cerut mobilizare maximă în legătură cu situația meteo nefavorabilă

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a convocat, în dimineața zilei de joi, ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu situația meteo nefavorabilă. 

Premierul le-a solicitat structurilor responsabile să se mobilizeze la maximum pentru a acționa prompt în cazul unor situații de urgență. Filip a accentuat că trebuie să existe o conlucrare strânsă cu autoritățile publice locale, iar autoritățile centrale să le acorde tot suportul necesar. 

Снегопад в Кишиневе - Sputnik Moldova
Potop în Moldova: O noapte de coșmar pe drumurile din țară

„Ne-am convins deja că dacă intervenim la timp, pagubele sunt reduse. De această dată mobilizarea a fost mai rapidă și mai eficientă, dar și în continuare trebuie să fim pregătiți pentru a face față condițiilor meteo nefavorabile”, a declarat șeful Executivului.

Conform informației prezentate de Ministrul Economiei și Infrastructurii, drumurile naționale sunt în prezent accesibile, dar există unele dificultăți de circulație pe șoselele Bălți-Criva și Chișinău-Leușeni.

Vremea rea a dat peste cap activitatea Aeroportului Chișină>>>

În același timp, au fost create trei celule de criză: Nord, Centru, Sud. Polițiștii sunt mobilizați pentru a acorda tot suportul necesar, inclusiv pentru deplasarea fără probleme a autobuzelor care transportă copii la instituțiile de învățământ.

În dimineața zilei, erau deconectate parțial de la energia electrică peste 200 de localități.

Persoanele aflate în dificultate pot apela numărul de urgență 901.

Fluxul de știri
0