Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Potop în Moldova: O noapte de coșmar pe drumurile din țară

© Sputnik / Miroslav RotariСнегопад в Кишиневе
Снегопад в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Automobile blocate, localități rămase fără curent electric, accidente de circulație grave - acestea sunt consecințele intemperiei care a pus stăpânire pe Moldova

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării au avut loc cinci accidente rutiere grave — opt persoane fiind traumatizate. Din fericire, nimeni nu și-a pierdut viața.

Inspectorii de patrulare au informat cu puțin timp în urmă că niciun drum național nu este blocat la moment, dar se circulă cu dificultate, șoselele fiind presărate cu material antiderapant.

În activitățile de menținere a securității rutiere şi acordării ajutorului pentru cetățeni sunt implicate 126 de echipaje şi 277 de ofițeri de patrulare.

Pe parcursul nopții trecute au fost deblocate 37 automobile, două autospeciale și o ambulanță care s-a blocat pe drumul din localitatea Cornești, în care se afla un copil în stare gravă. În raionul Fălești, un automobil în care se afla o familie cu doi copii mici, toți locuitori ai satului Bocșa.

Снегопад в Кишиневе - Sputnik Moldova
Cele mai sumbre prognoze meteo s-au adeverit: Celule de criză în toată țara

Și salvatorii au avut o noapte albă din cauza lapoviței și ninsorii abundente care durează deja de mai multe ore. Astfel, pe parcursul nopții salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a mai multor mijloace de transport. La Telenești, în apropiere de localitatea Mândrești, pompierii au deblocat din zăpadă patru autoturisme și un autocamion ce transporta combustibil.

Mai multe localități din țară au rămas fără curent din cauza precipitațiilor și a vântului puternic. Conform datelor operative colectate de la distribuitorii de energie electrică la data de 18 ianuarie, ora 06.00 au fost deconectate parțial de la energia electrică 55 de localități din 13 raioane. Rămân fără curent mai multe localități din raioanele Ialoveni, Criuleni, Orhei, Hâncești, Telenești, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Basarabeasca, Leova Ungheni și UTA Găgăuzia.

Pentru restabilirea curentului lucrează echipele specializate. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează situația din țară. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 901.

Fluxul de știri
0