Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele mai sumbre prognoze meteo s-au adeverit: Celule de criză în toată țara

© Sputnik / Miroslav RotariСнегопад в Кишиневе
Снегопад в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul unor condiții meteo extrem de dificile, în țară au fost create celule de criză pentru prevenirea situațiilor de risc

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a creat trei celule de criză, în zonele de nordul, sudul și centrul țării.

Celulele de criză vor funcționa în cadrul subdiviziunilor IGSU din municipiile Bălți, Cahul și Chișinău. În componența acestora sunt incluși reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Poliției, Departamentului Trupelor de Carabinieri, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Muncii, Sănătății și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, distribuitorii de energie electrică, iar după caz ar putea fi implicați și reprezentanți ai Ministerului Apărării.

В столице пик осадков пришелся на 3-4 часа утра. - Sputnik Moldova
Salvatorii sunt în alertă: Urmează o noapte de coșmar

Responsabilii din cadrul celulelor de criză vor monitoriza situația pe drumurile și în localitățile din țară și vor lua decizii pentru intervenții.

Pe parcursul nopții trecute, salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a mai multor mijloace de transport. La Telenești în apropiere de localitatea Mândrești, pompierii au deblocat din zăpadă 4 autoturisme și un autocamion ce transporta combustibil.

IGSU îndemnă oamenii să apeleze de urgență serviciul 901 în situații de risc.

Fluxul de știri
0