Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mărturiile șocante ale unui obsedat sexual din Chișinău

© Flickr / Blemished ParadiseПроститутка
Проститутка - Sputnik Moldova
Abonare
Un client fidel al prostituatelor din capitală i-a povestit multe detalii din istoria sa unui jurnalist de la Sputnik

CHIȘINĂU, 18 dec — Sputnik. Interviul cu bărbatul din Chișinău, pe nume Arcadie, a fost realizat de corespondentul Sputnik Serghei Țurcanu.

El s-a întâlnit cu Arcadie într-o cafenea din capitală. Interlocutorul lui Serghei este un bărbat căsătorit, cu o familie aparent ideală. Relațiile sale cu soția și cu cei trei copii sunt de invidiat. Și din punct de vedere material acesta o duce foarte bine. Toate acestea luate la olaltă fac din Arcadie un bărbat ideal.

Serghei subliniază că el este unul dintre foarte puținii cunoscuți ai lui Arcadie care îi cunoaște patima pentru prostituate. Încă acum 25 de ani, pe când era student, acesta cheltuia sume foarte mari de bani pe prostituate. Familia, cariera și nașterea celor trei copii nu l-au vindecat de obsesia sa pentru femeile de moravuri ușoare. Arcadie i-a povestit lui Serghei adevărul despre modul său de viață.

- Spune-mi, la ce-ți trebuie asta? Doar ai trecut demult de vârsta de 18 ani. Ce nu-ți ajunge?

— Dacă aș înțelege ce anume nu-mi ajunge, aș depăși asta cu forțele proprii. Am nevoie de sex, iar o singură parteneră nu-i tocmai ceea ce-mi trebuie. Abia când a apărut internetul am aflat că există o asemenea diagnoză — dependența de sex — e cazul meu.

- Soția ta bănuiește ceva?

Prostitution - Sputnik Moldova
Societate
Scandal la Chişinău: Prostituate, demnitari, restaurante de lux şi nume sonore

— Bineînțeles că nu. Tu o știi doar. Ar fi urmat imediat un divorț și viața mi s-ar fi ruinat!

- Atunci cum îți reușește să ascunzi asta și de ce nu ai o amantă, ci continui să alergi după femeile care „vând" dragoste?

— Amanta înseamnă atașament. Eu nu am nevoie de suflet, ci am nevoie de corp. Cred că dacă mi-ași găsi amante, asta ar constitui ceva mult mai incorect, decât ceea ce fac acum. Să-mi ascund acest hobby îmi vine foarte greu, însă, așa cum vezi, deocamdată îmi reușește.

- Cum se întâmplă totul? Unde găsești prostituate?

— Prostituate au fost și vor fi tot timpul. E o parte a civilizației. Iar să găsești prostituate, acum când există acces la internet, e ușor, timp de cinci minute găsești una, de la cele mai ieftine până la cele de elită. E suficient să accesezi orice site unde oamenii fac cunoștință sau unul cu anunțuri. Îți spun din start că pe site-urile pentru cunoștință cel mai probabil poți găsi o damă de elită, o „individuală", cum li se mai spune.

- Care este prețul serviciilor acestor femei?

— Absolut diferite. Cele care pun anunțuri pe site-urile de publicitate — de regulă de la 600 până la 800 de lei pe o oră de comunicare. Sunt și unele care iau bani pentru o singură, cum numesc ele asta — „relaxare". Eu, de regulă, le comand pentru două ore.

- S-a schimbat ceva în acești ani? Să zicem, calitatea serviciilor respective?

— Păi, vezi, eu am început încă pe timpurile sovietice târzii. Pe atunci prostituate, afișate, nu dintre cele care se vindeau pentru blugi sau parfumuri, erau mai puține, însă ele erau mult mai „strălucite"… Azi prostituata este altfel. În profesie a dat buzna satul…

- Dar între fetele din țara noastră există diferență, să zicem, regionale?

Prostitution - Sputnik Moldova
Politician, coordonator de bordel care-și testa personal angajatele

— Bineînțeles. În Transnistria fetele sunt mai expresive, mai sociabile, seamănă cu cele sovietice. La nordul Moldovei ele sunt mult mai naive, decât, să zice, cele din Chișinău. Aici persistă senzația de capitală și ele au un comportament corespunzător. Cel mai interesant este să mergi la sud, acolo fetele sunt ceva mai inhibate, însă dacă dai peste o perversă, păi e așa sută la sută!

- Mda… Detalii interesante! Dar care a fost cea mai scumpă prostituată din viața ta?

— Cel mai mult am dat 300 de euro pentru o oră. Dar a fost o madamă foarte descurcăreață…

- Spune-mi, te rog, ai remușcări, mustrări de conștiință? Tu duci o viață duplicitară și trăiești permanent în minciună.

— M-am obișnuit. La început, sincer, sufeream. Începusem chiar să beau. Apoi totul s-a aplanat. Omul se obișnuiește cu toate…

- Ce sfat ai avea pentru oamenii care au obișnuințe similare, adică o manie ca a ta?

— Probabil doar una — să se protejeze bine și să se elibereze de chinurile morale.

Experții susțin că dependența de sex este o problemă psihologică reală. Este vorba despre un comportament sexual marcat de compulsiune (tip de conduită în care individul se simte constrâns a acționa sub efectul unei forțe interne obsesionale, amenințat de angoasă, de culpabilitate — dexonline.ro), asemănătoare cu alcoolismul, narcomania sau dependența de jocuri de noroc.

Corespondentul Sputnik a discutat despre dependențe cu psihologul Elena Covaleva.

„Orice dependență este un specific al personalității sau al educației. Vorbim despre două cauze: poate fi o compensare a unor probleme ale persoanei sau este un surplus de forțe pe care persoana încearcă să le consume pentru a scăpa de o anumită tensiune. Însă orice risc trebuie conștientizat, pentru că în caz contrar acesta devine periculos pentru viața și sănătatea omului", a declarat psihologul.

În cazul lui Arcadie sunt prezente toate formele de dependență. Unii susțin că dependența de sex poate fi tratată prin schimbarea unei atracții cu alta. Însă această părere nu este împărtășită de toți. Pentru că adesea acest fel de comportament ridică și semne de întrebare de ordin moral.

Cel mai simplu ar fi să-i judecăm și să-i stigmatizăm pe oamenii care au anumite vicii sau dependențe. Mai dificil, însă, este să încercăm să înțelegem ce i se întâmplă omului, iar dacă nu avem cu ce îi face viața mai ușoară, ar fi bine cel puțin să ne abținem de la criticile superficiale.

Fluxul de știri
0