Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grevă la Bălți: De patru zile, reprezentanții Partidului Nostru, în greva foamei

© Photo : Primăria municipiului BălțiConsilierii municipali, Bălți
Consilierii municipali, Bălți - Sputnik Moldova
Abonare
Greva foamei va continua până pe 19 ianuarie când urmează să aibă loc următoarea ședință a Consiliului municipal Bălți

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Consilierii municipali, reprezentanți ai ”Partidului Nostru”, de patru zile, sunt în greva foamei din cauza presiunilor exercitate asupra lor de către reprezentanții majorității parlamentare.

Reprezentatul ”Partidului Nostru”, consilierul municipal Elena Grițco a declarat pentru Sputnik Moldova că practic toți reprezentații partidului au susținut decizia de a declanșa greva foamei. Ea a mai precizat că după ce a fost declarată greva foamei, presiunile asupra rudelor membrilor ”Partidului Nostru” s-au intensificat.

”Guvernarea face totul pentru ca să divizeze fracțiunea ”Partidului Nostru” din Consiliul Municipal Bălți. Noi avem 26 de consilieri — majoritatea absolută. Presiunile sunt exercitate inclusiv pentru a-i determina pe consilieri să părăsească fracțiunea ”Partidului Nosrtu”, dar să rămână în Consiliul Municipal. Acest lucru se face pentru a crea o altă majoritate, pentru ca să-și numească un viceprimar al lor”, a declarat Grițco.

Andrei Cociug în studioul Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Dodon, Plahotniuc, Voronin, Ghimpu, Usatâi, Chirtoacă - sub lupa psihologului

Ea a mai subliniat că nu este în interesul guvernării ca să aibă loc un referendum local, care a fost inițiat de fracțiunea ”Partidul Nostru” în privința încrederii față de liderul formațiunii — primarul orașului Renato Usatîi, care se află acum la Molscova. E a mai punctat că puterea nu vrea ca acest referendum să aibă loc și din acest motiv exercită presiuni asupra consilierilor ”Partidului Nostru”.

”Greva va dura până vineri, 19 ianuarie, când urmează să aibă loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Municipal la care urmează să fie stabilită data referendumului local, cum va suna întrebarea din buletinul de vot, precum și motivele inițierii acestuia. Potrivit procedurii, toate documentele vor fi expediate la CEC, care urmează să ia o decizie în privința desfășurării referendumului”, a mai spus grițco.

Elena Grițco a precizat că în funcție de rezultatele de după ședința de vineri urmează să aibă loc mai multe întruniri cu reprezentanții unor ambasade. ”Ulterior vom face o conferință de presă în care vom anunța care vor fi următoarele noastre acțiuni. Totul depinde de reacția structurilor europene și internaționale”, a conchis Grițco.

Fluxul de știri
0