Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii sunt în alertă: Urmează o noapte de coșmar

© Sputnik / Miroslav RotariВ столице пик осадков пришелся на 3-4 часа утра.
В столице пик осадков пришелся на 3-4 часа утра. - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au anunțat condiții meteo extrem de dificile pentru noaptea de 17 spre 18 ianuarie

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Vremea se va schimba brusc în următoarele ore. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru această noapte: se așteaptă vânt puternic și precipitații abundente sub formă de lapoviță și ninsoare.

În partea de sud a țării se vor produce depuneri de lapoviță, local pe drumuri se vor forma troiene.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le recomandă conducătorilor auto să fie prudenți pe șoselele din țară și să nu pornească la drum fără a-și echipa corespunzător automobilele.

Автомобили на трассе - Sputnik Moldova
Ce drumuri din Moldova ar trebui ocolite din cauza ghețușului și zăpezii

Salvatorii le recomandă șoferilor să aibă la ei rezerve de hrană și apă, haine groase, să nu uite să-și pună în portbagaj, nisip, lopată și lanțuri pentru anvelope, pentru a putea face față unor situații de urgență.

Mai mult decât atât, este necesar ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a putea apela după ajutor la serviciile de urgență.

În cazul în care rămâneți cu mașina blocată pe drum, până la venirea ajutoarelor, este recomandat ca motorul să fie pornit și oprit dozat, pentru a preveni intoxicațiile cu gaz de eșapament.

Salvatorii și pompierii le recomandă cetățenilor ca, în caz de necesitate, să apeleze după ajutor la Serviciul de Urgență 901, iar înainte de a porni la drum lung, să se informeze în privința avertizărilor meteo și indicațiilor autorităților, pentru a preveni situațiile de criză cu pericol pentru viață.

Fluxul de știri
0