Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un polițist a primit un plic de la CNA. Ce a urmat mai departe

Деньги в конверте
Деньги в конверте - Sputnik Moldova
Abonare
Un polițist de investigații din Râșcani riscă să-și petreacă următorii șapte ani în închisoare

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Un ofițer de investigații de la Inspectoratul de Poliție Râșcani a fost reținut de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de trafic de influență şi se va afla în următoarele 72 de ore în izolator.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Societate
CNA a dat lovitura. Cine a fost prins în flagrant delict

Potrivit materialelor anchetei, pe parcursul anului trecut, polițistul ar fi pretins și primit mai multe sume bani, necuvenite, sub pretextul că ar avea influență asupra procurorilor și judecătorilor, ca să emită decizii favorabile pe un dosar.

Inițial era vorba de 4 000 de lei pentru a determina un procuror din cadrul Procuraturii raionului Soroca să nu atace cu recurs o încheiere de judecată. Alți 200 de euro i-ar fi pretins pentru a influența magistrații de la Curtea de Apel Bălți, și 250 de euro suplimentar, pentru ca cei din urmă să respingă recursul procurorului.

Polițistul a primit, luni, ultima tranșă de 250 de euro, transmişi sub controlul CNA. Omul legii a fost prins în flagrant delict.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă până la 7 ani de puşcărie sau o amendă de până la 300 de mii de lei.

Operaţiunea de reţinere a fost sprijinită de Serviciul protecție internă şi anticorupție al MAI. 

Fluxul de știri
0