Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA a dat lovitura. Cine a fost prins în flagrant delict

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ofițerii CNA din cadrul Direcției Sud au documentat un caz de luare de mită - cetățeanul a fost prins în flagrant delict.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Managerul filialei Cahul a Școlii Auto din Comrat și complicele acestuia au fost escortați la CNA pentru a fi audiați într-un dosar pornit pe trafic de influență. Cei doi au fost reținuți de ofițerii și procurorii Anticorupție. Aceștia sunt bănuiți că ar fi estorcat și primit bani pentru organizarea eliberării permiselor de conducere. 

Bărbații au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce un tânăr înmatriculat la școala auto i-a denunțat la CNA. Potrivit materialelor anchetei, managerul ar fi pretins și primit de la denunțător 600 de euro, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de Examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Cahul să evalueze pozitiv și să elibereze permisul de conducere de categoria „B".

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
Un student din Chișinău și un fost polițist i-au lăsat mască ofițerii CNA

Cei  600 de euro au fost transmiși sub controlul CNA, iar administratorul școlii auto a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celei de-a doua rate de 300 de euro. Cel de-al doilea suspect a fost reținut ulterior. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 de mii de lei.

Unul din suspecți este la a doua abatere de acest gen. Acesta a fost anterior reținut de CNA, fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Cazul a fost documentat cu suportul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul, iar conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciul „Sud” al Procuraturii Anticorupție.

Fluxul de știri
0