Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Twitter, cu ochii și pe guvernanții din Moldova

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaTwitter
Twitter - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Twitter pot monitoriza corespondența utilizatorilor rețelei de socializare

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Angajații Twitter sunt plătiți pentru a citi mesajele personale ale utilizatorilor serviciului, a declarat organizația Project Veritas.

Acest lucru a fost spus în fața unei camere ascunse de către expertul de securitate Twitter Clay Haynes. Potrivit ei, există coduri speciale pentru accesarea mesajelor personale ale fiecărui utilizator și câteva sute de angajați primesc bani pentru a le vizualiza.

Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера - Sputnik Moldova
Twitter a dat în judecată autoritățile SUA care cer desecretizarea conturilor

Ștergerea corespondenței nu-i protejează pe utilizatori monitorizarea lor de către angajații rețelei, deoarece chat-ul este stocat pe serverele Twitter.

Scopul unei astfel de supravegheri este crearea unui profil pentru viitori agenți de publicitate.

Anterior, Project Veritas a prezentat un raport potrivit căruia, angajații Twitter folosesc o metodă specială de cenzură împotriva utilizatorilor nedoriți — așa-numita „interdicție de umbră". Un cont cu conținut neplăcut pentru companie devine invizibil pentru toți, cu excepția autorului.

Această rețea de socializare nu este foarte utilizată de internauții tării noastre, însă membrii Cabinetului de Miniștri de la Chișinău sunt utilizatori activi ai Twitter. Mai mult, paginile lor oficiale de pe Facebook sunt conectate la conturile lor de Twitter.

Fluxul de știri
0