Twitter a dat în judecată autoritățile SUA care cer desecretizarea conturilor

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaСтраница сайта Twitter в окне браузера компьютера
Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера - Sputnik Moldova
Abonare
În acțiunea pe care a intentat-o, compania Twitter menționează că cererea de a desecretiza datele personale contravine legilor americane.

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Compania americană Twitter a intentat deja o acțiune într-o instanță din San Francisco, statul California, transmit mass-media internaționale.

Presa scrie că autoritățile americane au cerut informații despre proprietarul contului de alternativă la Serviciul Cetățeniei și Imigrației al SUA, care la ora actuală are peste 40 mii de abonați. În acest microblog apar periodic postări în care este criticată politica președintelui și care contravin politicii promovate de administrația Trump.

„Serviciul vamal și de frontieră al SUA a cerut informații despre posesorii conturilor, inclusiv, date personale despre proprietarii microblogului în care este criticată politica administrației Trump… Această cerere de a dezvălui datele personale contravine legilor SUA. Conform primului articol al Constituției SUA, dreptul la libertatea cuvântului, de care dispun atât utilizatorii Twitter, cât și rețeaua de socializare Twitter, prevede și dreptul de a difuza inclusiv declarații politice anonime sau pseudoanonime", au precizat administratorii companiei Twitter în cererea lor trimisă instanței.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0