Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Revoltător: Directorul unui gimnaziu, condamnat de instanță. Vezi ce a făcut

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaCiocan, licitație
Ciocan, licitație - Sputnik Moldova
Abonare
Un director de școală dintr-un sat din raionul Telenești a fost condamnat de instanță - vezi ce a făcut

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. Procuratura din Teleneşti a demonstrat vinovăţia directoarei gimnaziului din satul Mihalaşa, care a fost învinuită de tratamentu inuman şi degradant. Totodată, ea a fost privată de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul învăţământului timp de 5 ani și va trebui să achite o amendă de 17 mii de lei.

Potrivit Procuraturii, în perioada 2014 — 2015, în timpul orelor de limbă rusă, profesoara a lovit de mai multe ori peste cap şi a folosit constant replici jignitoare faţă de trei elevi din clasa a V-a. Profesoara a decis să-i pedepsească pe cei trei elevi pentru că nu şi-au făcut temele pentru acasă. Totul s-a întâmplat în prezenţa colegilor de clasă.

Sclavie în România, imagini video făcute publice de Poliție - Sputnik Moldova
Societate
Sclavie în secolul XXI: Ce a păţit o tânără din Ialoveni

De asemenea, inculpata i-a impus pe cei trei minori să execute câte o mie de genuflexiuni — efort fizic de intensitate exagerată, care a generat surmenajul excesiv al copiilor vizaţi, cauzându-le febră musculară cu rigiditatea muşchilor şi edem al coapsei.

Potrivit oamenilor legii, prin aceste acţiuni, inculpata le-a umilit elevilor demnitatea, le-a provocat intense dureri fizice şi suferinţe psihice, care reprezintă  tratamente inumane şi degradante.

După ce unul dintre elevi le-a povestit părinţilor despre cele întâmplate, ei au depus o plângere la Procuratură. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală.

În cadrul audierilor, care s-au desfășurat în condiţii speciale, minorul a declarat că nu a fost unicul copil umilit, ci împreună cu încă doi colegi.

În urma unui demers al procurorilor, în anul 2015, profesoara a fost suspendată din funcţie, după care aceasta a părăsit Republica Moldova, fiind anunţată în căutare generală. În vara anului trecut, femeia, a revenit în ţară. Procurorii au reluat urmărirea penală şi au demonstrat vinovăţia ei.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Fluxul de știri
0