Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă în Austria: Sute de musulmani s-au convertit la creștinism

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaЖитель одной из деревень в провинции Эль-Хасаке молится в храме Святого Георгия, разрушенного боевиками ИГ, 8 декабря 2015 года
Житель одной из деревень в провинции Эль-Хасаке молится в храме Святого Георгия, разрушенного боевиками ИГ, 8 декабря 2015 года - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea persoanelor care s-au convertit la creștinism în anul 2017 în Austria sunt imigranți originari din țări musulmane

CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Peste 75 la sută dintre cei care s-au creștinat în Austria, în anul 2017, sunt foști musulmani. Reprezentații Arhiepiscopiei Bisericii Catolice de la Viena consideră că fenomenul nu are legătură cu dorința imigranților de a obține mai ușor azil.

Criza refugiaților a căzut bine Bisericii Catolice din Austria: țara a înregistrat un număr semnificativ de musulmani care s-au convertit la creștinism, potrivit dw.com.

Map of Europe - Sputnik Moldova
Schimbări demografice: Populația musulmană din Europa se va tripla până în 2050

Trei pătrimi dintre cei 750 de adulți botezați în 2017 sunt imigranți originari din țările musulmane. Numai în capitala austriacă au trecut prin ceremonia de botez 260 de persoane, reprezentând 15 națiuni diferite.

Fredericke Dostal, care răspunde în Arhiepiscopie pentru botezul adulților, consideră neîntemeiată afirmația că imigranții își schimbă credința pentru a facilita obținerea dreptului de azil.

"Din moment ce Biserica Catolică din Austria nu dorește să primească pseudo-creștini, suntem foarte vigilenți în selectarea candidaților și permisiunea pentru botez", a menționat reprezentatul Arhiepiscopiei.

Pregătirea pentru botez durează cel puțin un an, care include vizite regulate la lecțiile de religie și slujbele bisericești, respectând normele creștine ale vieții și participarea la evenimente caritabile.

Potrivit Eurostat, în 2016, în Europa au sosit 1,2 milioane de solicitanți de azil. Austria se plasează pe locul cinci în Europa, acceptând 39.860 de imigranți. Pe primele poziții s-au situat Germania, Italia, Franța și Grecia. Majoritatea refugiaților care s-au stabilit în Austria în anul precedent au fost afgani.

Fluxul de știri
0