Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un nou dialog între Seul și Phenian

© AFP 2024 / Ed JonesCoreea de Nord și Coreea de Sud
Coreea de Nord și Coreea de Sud - Sputnik Moldova
Abonare
Coreea de Sud a sugerat că va purta negocieri cu Coreea de Nord pe 15 ianuarie, în zona demilitarizată dintre cele două state

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Scrisoarea cu invitația respectivă a fost transmisă de Seul în după-amiaza zilei de vineri. Mesajul conține detalii cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice și a evenimentelor culturale prilejuite de marele eveniment sportiv.

Delegația sud-coreeană va fi formată din trei persoane.

North Korean leader Kim Jong Un inspects a long and medium-range ballistic rocket launch drill in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on August 30, 2017 - Sputnik Moldova
Eroare gravă: serviciile americane au subestimat capacitățile Coreei de Nord

Marți, între Coreea de Nord și Coreea de Sud au fost purtate discuții la nivel de oficiali de rang înalt, pentru prima dată din 2015. La ele au participat ministrul sud-coreean pentru Reintegrarea națională, Cho Myung-gyun, și omologul său nord-coreean, Li Song Gwon.

Părțile au convenit asupra participării sportivilor nord-coreeni la Jocurile Olimpice din Pyeongchang, care vor avea loc între 9 și 25 februarie 2018.

Moscova a confirmat disponibilitatea sa de a contribui la desfășurarea unui dialog între Seul și Phenian.

„Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că este gata să ajute procesul de negocieri și de ameliorare a situației", a spus purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova. Ea a mai adăugat că țara sa promovează ideea soluționării politice și diplomatice a crizei din Peninsula Coreeană.

Fluxul de știri
0