Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Eroare gravă: serviciile americane au subestimat capacitățile Coreei de Nord

© REUTERS / KCNANorth Korean leader Kim Jong Un inspects a long and medium-range ballistic rocket launch drill in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on August 30, 2017
North Korean leader Kim Jong Un inspects a long and medium-range ballistic rocket launch drill in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on August 30, 2017 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciile secrete americane recunosc că au subapreciat capacitățile Coreei de Nord privind dezvoltarea armelor nucleare

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. Serviciile speciale americane au recunoscut că au subapreciat posibilitățile Coreei de Nord în ceea ce priveşte dezvoltarea programului nuclear, scrie publicația The New York Times, cu referire la surse guvernamentale și servicii.

Structurile de informații americane i-au raportat lui Donald Trump la începutul mandatului acestuia că procesul construcției unor rachete de către Coreea de Nord, care ar fi capabile să lovească SUA, vor dura până la patru ani, ceea ce le va oferi suficient timp pentru a încetini sau întrerupe dezvoltarea armelor nucleare.

Cu toate acestea, peste o jumătate de an, Coreea de Nord a testat cu succes bomba cu hidrogen, care este de 15 ori mai puternică decât bomba aruncată deasupra orașului Japonez Hiroshima. În afară de aceasta, Phenianul, menționează publicația, a demonstrat inițial capacitatea rachetelor nord-coreene de a atinge insula americană Guam, apoi a țărmului Vestic al țării și chiar a Washingtonului.

Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Declarația șocantă a unui oficial: Războiul în Coreea, este inevitabil

Potrivit publicației, incapacitatea serviciilor de a prognoza succesele Phenianului este legată de convingerea că nord-coreenii vor avea nevoie de tot atâta timp pentru construcția rachetelor cât aveau nevoie țările în perioada războiului rece.

Serviciile speciale nu au luat în considerare capacitatea Coreei de Nord de a obține acces la tehnologiile străine de ultimă oră și nu au acordat suficientă atenție testelor de rachetă din 2016 și 2017. Actualii și foștii angajaţi ai administrației și serviciilor consideră că aceasta este "una din cele mai grave erori de calcul" a Americii.

Consilierul pentru securitatea națională, Herbert McMaster, a povestit că Trump nu este îngrijorat de erorile serviciilor speciale și „înțelege că nu există o activitate ideală de informații în ceea ce privește capacitățile și intențiile". Publicația menționează că în prezent președintele are de rezolvat aceeași problemă pe care au avut-o și predecesorii lui, însă are mai puțin timp la dispoziție.

Fluxul de știri
0